Krimovke četrtič dvignile superpokalno lovoriko, tokrat v Hrpeljah

Državne, pokalne in superpokalne prvakinje minule sezone, rokometašice Krima Mercatorja, so tudi v novo sezono vstopile z zmago na Superpokalu Slovenije in sicer z zmago proti celjski ekipi Z’dežele (34:21). Organizacija Superpokalne tekme je pripadla ŠD JADRAN BLUEMARINE.
Celjanke, ki so na superpokalu nastopile prvič, so priključek držale vse do rezultata 9:9, po katerem so ljubljanske rokometašice prvič ušle in začele pohod k četrti lovoriki. Zadnjih deset minut prvega polčasa je minilo ob delnemu rezultatu 8:2, ki je Krimovkam ob polčasu prinesel prednost 17:11.
Ob polčasu se je Rokometna zveza Slovenije spomnila tudi na najboljše iz minule sezone. Deja Doler Ivanović je tako prevzela nagrado za najboljše delo z mladimi, Miša Marinček je dobila priznanje za najboljšo vratarko, Tjaša Stanko pa za najboljšo igralko.
Krimov trener Uroš Bregar je priložnoszt za igro ponudil vsem rokometašicam, ki so v drugem polčasu popolnoma umirile nasprotnice in z višanjem razlike poskrbele, da bo v vitrini pristala še četrta superpokalna lovorika. Semafor se je po uri tekme končal z rezultatom 34:21.
SUPERPOKAL SLOVENIJE 2017, HRPELJE:
Sobota, 4. septembra:
KRIM MERCATOR : Z’DEŽELE 34:21 (17:11)
Krim Mercator: Benko 6, Zulić 6, Amon 6, Barič 4, Stanko 4, Adler 2, Tsakalou 2, Perederiy 2, Abina 1, Beganović 1.
Z’dežele: Čerenjak 6, Hrnčič 4, Kodele 4, Trobas 2, Vrček 2, Pišek 2, Regner 1.