O društvu

logo-webpage-jadranbluemarineDruštvo je bilo ustanovljeno leta 1999 na pobudo staršev in željo deklet, ki so ljubiteljsko trenirale in igrale rokomet pod vodstvom trenerja Karla Kastelica. Danes v klubu trenira več kot 100 deklet, kar je za tako majhen kraj velik uspeh.

Osnovna dejavnost društva je športno udejstvovanje in vzgoja mladih. Ker je v našem kraju rokomet že tradicija, smo poleg moškega rokometa oživeli tudi  dekliški rokomet, ki v zadnjem času kaže na prve vidnejše uspehe. Poleg rokometa ne pozabljamo ostalih športnih panog, ki omogočajo vsestranski razvoj otrok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASlika: začetki rokometne šole leta 1999

Šport je za otroke  priljubljena oblika igre, hkrati pa je tudi izvrstna šola, ki jih pripravlja na nadaljnjo življenjsko pot. Redna telesna aktivnost je tudi  priložnost za zabavo, sprostitev in prijeten način druženja, ki pomembno prispeva k boljšemu zdravju. Tako nas šport spremlja v vseh življenjskih obdobjih, vsekakor pa je od nas samih odvisno, kako bomo darove športa izkoristili.

Z otroško igro in s športnim udejstvovanjem se otroci naučijo tolerantnosti, ekipni duh pa pomeni pomembno okolje, v katerem potekata vzgoja in izobraževanje. Otroci se v športu srečujejo s pravili in vrednotami, za uživanje v igri pa se morajo naučiti tudi določenih socialnih spretnosti kot so sodelovanje, tekmovalnost in komunikacija. Na ta način ne razvijajo le svoje telesne sposobnosti in veščine, temveč  spoznavajo tudi prijatelje in se zabavajo, ob tem pa razvijajo svojo samopodobo.