Derbi kroga in poraz članic

Članice so zaključile tekmovanje rednega dela in se uvrstile na zadnje mesto. Zabeležile so le 1 zmago in sicer proti Žurd Koper, a tokrat je bilo v gosteh drugače.

Slika: Primorske novice
Slika: Primorske novice

Žurd Koper : Jadran Bluemarine HK 28:16 (10:6)

Žurd Koper: Fidel, Djordić, Škabar, Munda, Jagurdžija 1, Petrinja 2, Bertok 4, Panger 8, Zorko 10, Štritof 2, Teraž, Vatovec, Peharc 1. Trener: Valentino Štingl.

Jadran Bluemarine HK: Grmšek, Klobas, Bajič 3, Žerjal 1, Grk, Malec 2, Kitanovski 1, Šafran 1, S. Poplašen, Šiškovič 4, A. Poplašen 3, Ujčič 1, Maglica. Trener: Igor Poklar.

 

Primorski derbi zadnjega kroga rednega dela ženskega prvoligaškega rokometnega prvenstva ni odločal o ničemer in najbrž je bila zato tudi tekma manj zanimiva, kot bi bila sicer. Nasploh to velja za prvi polčas, ko so se napake vrstile na obeh straneh.

Koprske rokometašice so po vrnitvi iz slačilnic v uvodu drugega dela igre hitro odločile tekmo, saj so z delnim izidom 7:1 ušle na neulovljivih 17:7. “Verjetno je bilo nekaj preveč živčnosti, to je pač primorski derbi. Ampak potem rezultat ni bil sporen, dokazale smo da smo boljše,” je pojasnila članica koprske ekipe Valentina Panger. “Najprej je še kazalo, da bomo zmogle odigrati kakovostno tekmo, potem pa nas je zmanjkalo. Bilo je preveč osnovnih napak, izgubljenih žog v napadu in v obrambi,” je dodala igralka Jadrana Tina Bajič. Sosedski derbi tako ni upravičil pričakovanj, pri hrpeljski ekipi pa je bilo poleg pomanjkanja izkušenj tokrat moč zaznati tudi pomanjkanje primernega tekmovalnega naboja, saj so igralke najbrž hranile moči za ključne tekme v končnici za obstanek.

Valentino Štingl, trener ŽURD Koper: “Dejstvo je, da smo bili na začetku tekme malce v krču. Zapravili smo lepih nekaj priložnosti v napadu, ampak zame je bilo pomembno, da smo v obrambi odigrali dobro, saj smo v prvem polčasu prejeli le šest golov. V drugem polčasu so potem dekleta zaigrala bolj sproščeno in razlika je bila takoj očitna.”

Igor Poklar, trener Jadran Bluemarine HK: “To je značilno za vso sezono. Ko imamo obdobja dobre igre, tega ne znamo izkoristit, potem pa nenadoma popustimo. Zadnja in predzadnja ekipa lige bosta za obstanek igrali na tri dobljene tekme, zato moramo sedaj dobro izkoristiti dvotedenski premor in se čim bolje pripravit na ekipo Ptuja.”

Članek: Primorske novice