Primorski derbi v Hrpeljah – zmagovalke Bluemarinke

Jadran Bluemarine : Žurd Koper 26:20 (13:9)

HRPELJE > Modra dvorna, gledalcev 250, sodnika Pukšič in Satler.

Jadran Bulemarine HK: Grmšek, Klobas, Bajič 1, Žerjal 1, Bubnič 4, Malec 5, Kitanovski , Šafran, Maslo, S. Poplašen 5, Maglica 3, Bolčič, Šiškovič 2, Tomažič, A. Poplašen 5, Ujčič. Trener: Igor Poklar.

Žurd Koper: Fidel, Škabar, Gojkovič 1, Jagurdžija 3, Petrinja 7, Bertok, Drinić, Zorko 9, Mattica, Štritof, Vukelič, Vončina, Teraž, Vatovec, Peharc, Kresal. Trener: Valentino Štingl.

Izključitve: Jadran 6, Koper 10 minut; 7-m: Jadran 7 (6), Koper 4 (4).

 

Prva zmaga za Bluemarinke v letošnji sezoni je prišla prav na derbiju z Žurd Koper.

Izjave po tekmi:

ANA MARIJA POPLAŠEN

“Končno smo odigrale dobro od prve do zadnje minute. Borile smo se vseh šestdeset minut in bile v vodstvu skozi celo tekmo. Vem, da je bila tekma prelomna in nam bo v drugem delu steklo. Zmaga nam daje dodatno motivacijo, da se v premoru še bolje kondicijsko pripravimo in ob koncu rednega dela osvojimo željeno osmo mesto.”

 

TINA BAJIČ

“Glede na tekme, ki smo jih do zdaj odigrale smo si želele pred številčno domačo publiko pokazati, da zmoremo in znamo dobro odigrati. Glede na to, da je tekma veljala za primorski derbi je bila želja toliko večja. Že na samem začetku smo v tekmo stopile odločno, kar se je pokazalo v čvrsti obrambi, ki nas je pripeljala do ključne razlike, ki smo jo nato držale skozi celotno tekmo. 
Priznati morem, da je tekma bila zelo zahtevna, saj bi lahko vsako našo napako igralke ŽURD-a hitro kaznovale. Vseh 60 minut smo se trudile ohranjati isti tempo igre v napadu in agresivne obrambe, ki bi nam zagotovilo sigurni dve točki.  Vsekakor smo zmage zelo vesele in upam, da se bo ta želja in dobra igra nadaljevala tudi v drugem delu sezone.  “
TRENER IGOR POKLAR
“Puncam čestitam za dobro in borbeno igro ter seveda za zmago proti ekipi iz Kopra. Zelo sem vesel, da so dekleta kljub številnim težkim porazom še naprej zavzeto in pridno trenirala ter niso obupala nad sabo in trenerjem. Ta zmaga nam ne prinaša samo dveh točk, ampak tudi dodaten motiv za vztrajanje na začrtani poti.

Dekleta, še enkrat čestitke in ne pozabiti: zaupati vase in verjeti v to kar počnemo!”