O društvu

logo-webpage-jadranbluemarine

Osnovna dejavnost našega športnega društva je približati šport mladim, ter jih vzpodbuditi, da se kasneje najdejo v enem izmed športnih panog.

Poleg rokometa v našem športnem društvu ne pozabljamo ostalih športnih panog, ki omogočajo vsestranski razvoj otrok. GIBANJE je zelo pomembno že v otroštvu. V ŠD JADRAN BLUEMARINE imamo 2 programa za najmlajše, kjer do 8. leta osvojijo osnovne motorične prvine skozi igro in zabavo, ter priljubljene počitniške aktivnosti:

Z otroško igro in s športnim udejstvovanjem se otroci naučijo tolerantnosti, ekipni duh pa pomeni pomembno okolje, v katerem potekata vzgoja in izobraževanje. Otroci se v športu srečujejo s pravili in vrednotami, za uživanje v igri pa se morajo naučiti tudi določenih socialnih spretnosti kot so sodelovanje, tekmovalnost in komunikacija. Na ta način ne razvijajo le svoje telesne sposobnosti in veščine, temveč  spoznavajo tudi prijatelje in se zabavajo, ob tem pa razvijajo svojo samopodobo.

Športno društvo je bilo ustanovljeno leta 1999 na pobudo staršev in željo deklet pod vodstvom trenerja Karla Kastelica. Danes v klubu trenira več kot 100 deklet, kar je za tako majhen kraj velik uspeh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pričetki športnega društva leta 1999 / Trenerja: Majda Rodica in Karlo Kastelic

Šport je za otroke  priljubljena oblika igre, hkrati pa je tudi izvrstna šola, ki jih pripravlja na nadaljnjo življenjsko pot. Redna telesna aktivnost je tudi  priložnost za zabavo, sprostitev in prijeten način druženja, ki pomembno prispeva k boljšemu zdravju. Tako nas šport spremlja v vseh življenjskih obdobjih, vsekakor pa je od nas samih odvisno, kako bomo darove športa izkoristili.